Επιλογή του σωστού τύπου παιχνιδιού Πόκερ

 

 

Στα επόμενα τρία κεφάλαια  θα επικεντρωθούμε στο Texas Hold’em. Οι  online αίθουσες πόκερ προσφέρουν τρεις παραλλαγές αυτού του παιχνιδιού, σταθερού ορίου, χωρίς όριο και με όριο το ποτ. Οι κανόνες  είναι οι ίδιοι  για το καθέν . Η διαφορά έγκειται  στον τρόπο πονταρίσματος. Για τους αρχάριους, η σωστή απόφαση σε αυτό το σημείο είναι κρίσιμη και η ενότητα αυτή θα σας δείξει το λόγο.

Παιχνίδια χωρίς όρια

Πόκερ χωρίς όριο σημαίνει αυτό ακριβώς που εννοεί το όνομά του – μπορείτε να  ποντάρετε ό,τι  θέλετε από το ποσό που έχετε μπροστά σας, ακόμα και όλο. Λόγω αυτού, είναι πιθανό να χάσετε ολόκληρη τη κάβα σας σε ένα μόνο γύρο εάν κάνετε τη λάθος κίνηση. Το παρακάτω παράδειγμα δείχνει τον κίνδυνο αυτού του τύπου παιχνιδιού.

Κάθεστε στο τραπέζι με $20 σε ένα τραπέζι $0,50/1,00 χωρίς όριο, πιστεύοντας  ότι θα είστε σχετικά ασφαλείς σε ένα παιχνίδι τόσο χαμηλού ορίου. Το παιχνίδι προχωράει και κανείς δεν τοποθετεί τεράστια πονταρίσματα. Ξεκινάτε καλά και παύτε να ανησυχείτε. Μετά από τρεις ώρες, έχετε φτάσει στα $75 και νιώθετε καλά.

Τότε, συμβαίνει. Έχετε τρεις άσους και κάνετε ρελάνς κατά $15. Όλοι οι αντίπαλοι σας πάνε πάσο, εκτός από τον Παίκτη Α ο οποίος κάνει ρελάνς στη ρελάνς κατά $20 . Απαντάτε ¨τα βλέπω ¨ . Τώρα έχετε $35 στο ποτ . Στον επόμενο γύρο πονταρίσματος , ποντάρετε $10 και ο παίκτης Α κάνει ρελάνς κατά $30 . Για να δείτε τα φύλλα του Α , πρέπει τώρα να πάτε ¨ρέστα ¨(βλ. Συμβουλή ). Έχετε τρεις άσους , που είναι ένα πολύ καλό χέρι αλλά όχι αήττητο . Εάν πάτε ¨τα βλέπω¨, έχετε καλές πιθανότητες να κερδίσετε . Εάν χάσετε , ωστόσο , θα έχετε χάσει όλη την κάβα σας σε ένα γύρο . Εάν πάτε πάσο , χάνετε τα $45 που έχετε ήδη στην κάβα σας . Το πρώτο είναι καταστροφή , το δεύτερο είναι μικρή καταστροφή . Ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή ωστόσο , θα είναι να πατέ πάσο στο νικητήριο χαρτί . Σε αυτή την περίπτωση , θα έχετε χάσει ένα ποτ αξίας πάνω από $100 . Είναι μια λεπτή κατάσταση και απαιτεί να επιλέξετε σωστά την επόμενη κίνηση σας . Ένας έμπειρος παίκτης θα ξέρει πώς να χειριστεί αυτό το δίλλημα . Ο αρχάριος μάλλον θα δειλιάσει και θα επιλέξει την εύκολη λύση , που είναι να πάει πάσο , το οποίο μπορεί να είναι μεγάλο λάθος . Θα είναι καλύτερα να μην εμπλακείτε σε αυτού του τύπου το σενάριο αποφεύγοντας να ξεκινήσετε με παιχνίδια χωρίς όριο . Αυτή η κατάσταση θα επαναλαμβάνεται συνέχεια εάν παίξετε πόκερ χωρίς όριο και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άπειροι παίκτες πρέπει να το αποφύγουν εντελώς.

GoalBet.com – Οι μεγαλύτερες αποδόσεις στο Διαδίκτυο. 

Προσοχή

Η δράση στα τραπέζια χωρίς όριο εκτυλίσσεται σε φρενήρεις ρυθμούς και είναι πιθανό να κερδίσετε(και να χάσετε ) πολλά χρήματα πολύ γρήγορα . Για τους λόγους αυτούς , πολλοί καλοί παίκτες του πόκερ παίζουν αποκλειστικά σε παιχνίδια χωρίς όριο. Για τον άπειρο παίκτη , είναι ένα ναρκοπέδιο που πρέπει να αποφεύγεται.

Συμβουλή

Όταν ένας παίκτης βάζει ολόκληρη την κάβα του στο ποτ, η ενέργεια αυτή ονομάζεται ρέστα¨.

Παιχνίδια με όριο το ποτ

Τα παιχνίδια μα όριο το ποτ μοιάζουν πολύ με τα παιχνίδια χωρίς όριο . Η μόνη διαφορά είναι ότι οι παίκτες δεν μπορούν να ποντάρουν παρισσότερα από το ποσό στο ποτ . Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν $20 στο ποτ μετά από έναν γύρο πονταρίσματος . Ο παίκτης που ανοίγει το δεύτερο γύρο μπορεί να ποντάρει οποιοδήποτε ποσό έως $20 . Εάν ποντάρει όντως $20 , δημιουργώντας ένα ποτ $40 , ο επόμενος παίκτης μπορεί να πάει ¨τα βλέπω¨στο ποντάρισμα του πρώτου παίκτη ($20) και στη συνέχεια να κάνει ρελάνς στο ποσό του τρέχοντος ποτ, συμπεριλαμβανομένου του ποσού ¨τα βλέπω¨($60 , για ένα συνολικό ποντάρισμα $80 .

Οπότε , στους πρώτους γύρους πονταρίσματος , στους οποίους το ποτ θα είναι μικρό , ο κίνδυνος να βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο ποντάρισμα για να παραμείνετε στο παιχνίδι είναι πολύ μικρότερος . Ωστόσο , σε ένα παιχνίδι στο οποίο το ποντάρισμα περιλαμβάνει μεγάλα ποσά , το μέγεθος του ποτ θα αυξηθεί γρήγορα και , κατά συνέπεια, το ίδιο θα γίνει με το μέγιστο επιτρεπτό ποντάρισμα .

Για τους αρχάριους, οι κίνδυνοι  του πόκερ με όριο ποτ είναι οι ίδιοι όπως και στο πόκερ χωρίς όριο. Οπότε, πρέπει να αποφεύγεται.

***Βρείτε εδώ όλες τις νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων με άδεια στην Ελλάδα

Μην ξεχνάτε

Τα παιχνίδια με όριο ποτ είναι ίδια με τα παιχνίδια χωρίς όριο , με εξαίρεση μια μικρή διαφοροποίηση στον τρόπο του πονταρίσματος .

Παιχνίδια σταθερού ορίου

Στο πόκερ σταθερού ορίου , όλα τα μεγέθη πονταρίσματος είναι προκαθορισμένα . Για παράδειγμα , όλα τα πονταρίσματα κατά τους δύο πρώτους γύρους ενός παιχνιδιού Texas Hold’em $5,00/10,00 γίνονται σε επαυξήσεις των $5 ($5είναι το ελάχιστο ποντάρισμα ) . Εάν ο Γιώργος ποντάρει $5 , ο Γιάννης μπορεί να πάει πάσο , να πάει ¨τα βλέπω ¨για $5 ή να κάνει ρελάνς στα $10 . Στους δύο τελευταίους γύρους πονταρίσματος , το ελάχιστο ποντάρισμα είναι $10 και τα πονταρίσματα μεγαλώνουν σε επαυξήσεις των $10 . Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι περισσότερες αίθουσες πόκερ περιορίζουν τον αριθμό των ρελάνς σε οποιονδήποτε γύρο πονταρίσματος του Texas Hold’em στις τέσσερις . Αυτό περιλαμβάνει ποντάρισμα , ρελάνς , ρελάνς στη ρελάνς και cap . Το cap είναι η τρίτη και τελική ρελάνς . Μόλις γίνει cap σε έναν γύρο πονταρίσματος , οι παίκτες που παραμένουν στο παιχνίδι έχουν μόνο την επιλογή να πάνε ¨τα βλέπω ¨ή πάσο .

Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ πιο ασφαλή για τους αρχάριους , καθώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα πολύ μεγάλο ποντάρισμα .

Οπότε , τα παιχνίδια σταθερού ορίου είναι η καλύτερη επιλογή για τους αρχάριους στο παιχνίδι του πόκερ .

Μην ξεχνάτε

Συνιστάται σε όλους τους νέους παίκτες του πόκερ να ξεκινήσουν σε τραπέζια σταθερού ορίου , καθώς ο κίνδυνος μεγάλων απωλειών σε μικρή περίοδο είναι αισθητά μικρότερος . Επίσης , είναι πολύ πιο πιθανό να παίζετε έναντι αδύναμων αντιπάλων .

Αφήστε μια απάντηση

Νόμιμες στοιχηματικές

Παίξε νόμιμα τώρα στην Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Novibet.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξει νόμιμα στην Betsson.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Betshop.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις